Naturistenstranden aan de Costa del Sol

Playa CantarrijanLa herradura - Playa Cantarriján
Ligt op 13,5 kilometer afstand van Nerja centrum. Je komt er via de afslag naar de berg Cerro Gordo en de weg gaat vervolgens steil naar beneden. Een 4wheel-drive rijdt hier wel een stuk prettiger. Je vindt op dit strand twee strandtenten, maar omdat het hier rustig is zijn deze uiteraard maar beperkt open.

Playa de AlmayateAlmayate - Playa Almayate
Ten oosten van Málaga, op zo´n 2 kilometer buiten de badplaats Torre del Mar ligt het meer dan 3 kilometer lang en 35 meter brede strand. Het wordt door landbouwgebied omgeven en begrensd door de rivier Vélez. Er bevinden zich tal van faciliteiten op het strand. (ligbeddenverhuur, douches, toiletten, bars en restaurants). Bij de naturistencamping Almanat kunt u uw auto betalend parkeren.BenalmadenaBenalmádena - Playa Benalnatura
Ter hoogte van Torrequebrada bevindt zich dit kleine strand van 200 x 15 meter. Het wordt beheerd door een naturistenvereniging. De facitliteiten zijn uitstekend (bar, douches, toiletten en barbecue- of picknickplaats). Via de doorgaande weg bereikt u een hellende weg die uitkomt op een kleine parkeerplaats. Vanaf de doorgaande weg kunnen voetgangers het strand ook via een trap te bereiken.
Playa Arroyo VaqueroEstepona – Playa Arroyo Vaquero
Ten westen van Estepona ligt dit 3 kilometer lange strand langs een kleine boulevard. Het wordt beschermd door een rij stenen. Er bevinden zich chirinquitos en je kunt er ligbedden en parasols huren. Het is een rustig en schoon strand.Playa San JulianMálaga – Playa San Julian / Guadalmar
Dit enige officiële naaktstrand van de stad Málaga ligt tussen de monding van de Guadalhorce rivier en de golfbaan in de richting van Torremolinos. Het strand is 3 kilometer lang strand en er bevinden zich chirinquitos, douches en toiletten. Het strand wordt dagelijks schoongemaakt. Er is een grote parkeerplaats en het strand wordt ook door niet naturisten bezocht.
Playa ArtolaMarbella – Playa Artola / Cabopino
Dit door duinen en pijnbomen beschermd strand is gelegen in de richting van Fuengirola, vlakbij de haven van Cabopino. Soms wordt ook wel Las Dunas genoemd, verwijsend naar de nabijgelegen bar. Op het naaktstrand zijn geen faciliteiten maar daarnaast is een niet naturistenstrand waar alle faciliteiten zoals douches, toiletten, bars en restaurants, verhuur van parasols en ligbedden voorhanden zijn. Ook niet naturisten bezoeken dit strand en het is vanwege het ondiepe water ideaal voor gezinnen met kinderen.

Cala del PinoNerja - Cala del Pino
Vlakbij de Grotten van Nerja en net buiten het dorpje Maro ligt aan de voet van de Torre del Pino dit naaktstrand. Vanaf de weg via een smal pad is het te bereiken. Het intieme strand van 350 x 10 meter wordt ook door niet naturisten bezocht en er zijn geen faciliteiten. Het is een uitermate geschikte locatie om te snorkelen vanwege de grillige kust. Zeker buiten het seizoen of als je 's zomers vroeg bent, kun je op deze stranden in alle rust genieten van de natuur en de zee.