GranadaGranada
Granada
is de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam, gelegen in Andalusië.
De charme en omgeving van Granada is bijna niet te evenaren.

De stad is gelegen aan de voet van het grootste gebergte van het ibersich schiereiland, Sierra Nevada en omringd door weelderige bossen die haar grootste schat, de “Alhambra”, beschermen.

Het is de Sierra Nevada die het klimaat van deze stad bepaalt, waardoor de temperaturen sterk variëren. De winters zijn er koud en droog en de zomers heel warm. Het karakter van haar inwoners is extrovert en vriendelijk, ze zijn enorm gastvrij met buitenlanders.

Op een heuvel rechtover de Alhambra ligt de voormalige moslim wijk “Albayzin”, een echte parel van deze stad. De steile en smalle straatjes bieden de beste uitzichten op de Alhambra, waarvan één van de beste uitkijkpunten zeker deze van “San Nicolas” is. Het islamitisch erfgoed is hier overal aanwezig, haar misterieuze steegjes, bouwkunst, plaatsen en talloze theehuizen herinneren ons voortaan aan haar arabisch verleden.

Het belangrijskte monument van Granada is zonder twijfel, de Alhambra, in 1994 verklaard als World Heritage Site door de Unesco. Gewoonweg spectaculair, steekt dit monument uit omringd door bossen van cipressen en iepen, met de prachtige Sierra Nevada op de achtergrond. Haar muren tonen de oorspronkelijke verdedigingsfunctie, en haar spectaculaire paleizen en tuinen vertellen over de koningen en edelen die er later woonden.

Er zijn vele historische en religieuze gebouwen in de stad, waaronder voornamelijk de kathedraal opvalt, aanzien als de eerste rennaissance kerk van Spanje.
De stad heeft een uitgebreide culturele agenda, is dynamisch en bruist het hele jaar door. De gastronomie is er lekker en gevarieerd. Heel bekend in Granada zijn de “Tapa’s”, waar ieder drankje geserveerd wordt met een gratis tapa, of een lekker hapje.

Het natuurlijk park van Sierra Nevada biedt één van de beste ski-oorden van Spanje. De meer dan 100 kilometer goed verzorgde pistes, vele diensten en het uitstekende klimaat trekken ieder jaar duizenden ski-liefhebbers aan.
Voor haar cultureel erfgoed en haar unieke schoonheid is deze fascinerende stad ten minste éénmaal in het leven een bezoek waard.