Het gevaarlijkste wandelpad ter wereld 'Caminito Del Rey'

Voor de daredevils onder de wandelaars... El Chorro

De Caminito del Rey, dat het gevaarlijkste wandelpad ter wereld wordt genoemd, wordt na een opknapbeurt op 28 maart opnieuw geopend. Het drie kilometer lange pad loopt honder meter hoog door de Los Gaitanes kloof in Spanje. Tientallen avonturiers stierven al toen ze het honderd jaar oude pad wilden volgen, maar nu werd het verstevigd en beveiligd zodat iedereen van de spectaculaire tocht kan genieten.

Het pad werd in 1901 aangelegd voor arbeiders die aan de rivier Guadalhorce aan een waterkrachtcentrale werkten. Het is 3 kilometer lang, 1 meter breed, en heeft geen reling. Nadat het pad niet meer gebruikt werd door de arbeiders raakte het in verval, maar het bleef avonturiers aantrekken.

In 1992 werd het afgesloten, maar toch bleven waaghalzen het pad opzoeken. Nadat er op een jaar tijd vijf doden vielen, werd het pad in 2000 hermetisch afgesloten.

Nu wordt het pad opnieuw geopend als unieke bezienswaardigheid. Er werden verstevigingen aangebracht en ballustrades geplaatst zodat iedereen nu veilig van de unieke uitzichten kan genieten tijdens de tocht.

Zie ook deze link.
De officiële website.