Fuente de PiedraFuente de Piedra
Fuente de Piedra natuurreservaat beslaat 1.300 hectare. Het is een thuis voor verschillende vogelsoorten, maar de onbetwistbare koning van allemaal is de roze flamingo.

De vogels zitten op het eiland Senrra, in het midden van de lagune, die 18 kilometer in omtrek meet. De flamingo's komen uit het hele Middellandse-Zeegebied en de Noord-Afrikaanse kust hier naartoe om te broeden.

Bijna elk jaar, als er tenminste voldoende water in de lagune staat, verandert het eiland, dat er 's winters verlaten bij ligt, als bij toverslag van kleur. De bruine aardetinten gaan in het voorjaar over in roze, als de volwassen flamingo's arriveren, en later in donkergrijs, als de kleine kuikens geboren worden. De lagune ondergaat een heuse metamorfose.
Fuente de Piedra ligt in het noorden van de provincie Málaga, maar strategisch gezien precies in het midden van Andalusië. Dit betekent dat de volwassen flamingo's, die in de schemering op zoek gaan naar voedsel, in een nacht vliegen naar de Marismas del Odiel Wetlands in de provincie Huelva, of Doñana en de zoutvlakten in de provincie Cádiz kunnen bereiken.

Hun enorme vleugels, hun uitstekende richtingsgevoel en hun fenomenale zweefvermogen maken het zeer snelle vogels. Dat betekent dat ze zijn uitgerust met een ongelooflijk vermogen om aan droogte en andere moeilijke situaties te ontkomen, en daar hangt hun kans om te overleven van af.