CanillasCanillas de Aceituno
Canillas de Aceituno ligt 51 kilometers van Malaga en 21 kilometer van de kust bij Torre del Mar in het gebied ten oosten van Malaga en binnen de Sierras de Tejeda, Alhama en Almijara Natuurpark. Je kan er genieten van een spectaculair uitzicht op de zee en het meer van Vinuela.

De stad ligt aan de schilderachtige Mudejar Route, op 645 meter hoogte in de uitlopers van het Sierra Tejada gebergte. Uit de berg La Maroma (2.080m) vloeit een natuurlijke bron.

Deze trekt mensen van ver aan door het geloof dat als water wordt gedronken, ziekte wordt voorkomen. De nabijgelegen grot van La Fajara en het natuurreservaat Rahíges zijn ook een bezoek waard.

Het dorp is van Moorse oorsprong. De watertoren, die zich tegenover het stadhuis bevindt, staat bekend als The Queen. De kerk van Onze Lieve Vrouw Rozenkrans is in gotische-Mudejar stijl gebouwd in de 16de eeuw en staat aan de top van het dorp. Het bevat schilderijen, sculpturen en objecten gemaakt van edele metalen.

Het dorp was een toevluchtsoord voor Mozarab mensen. Christenen die hun islamitische religie en gebruiken gehouden tijdens dominantie.