Historisch treintjeVelez-Málaga

Is de hoofdstad van de Axarquía (het gebied in het oostelijke deel van de provincie Málaga) en ook o.a. Torre del Mar plus Caleta de Velez aan de kust horen officieel bij deze gemeente.
Het landbouwgebied rondom de stad brengt veel moscatel druiven voort voor de beroemde Malaga-wijnen en in juli vindt er een gitaar festival plaats. Velez-Malaga is niet erg toerisitsch en het centrum is per auto nogal lastig te bereiken.
De historische bezienswaardigheden bovenin de stad (o.a. een 13e eeuws Moors kasteel) zijn niet zo gemakkelijk te bereiken.
Beneden de stad ligt een groot industrieterrein met regionale functie. Hierop is ook een indoor speeltuin gevestigd. Verder vind je hier allerlei speciaalzaken voor bedrijven en particulieren, zoals autodealers, een bouwmarkt, een enkele meubelwinkel en een open-haarden specialist.
De optochten tijdens de paasweek Semana Santa zijn in deze plaats erg sfeervol en er is één processie die 's avonds in het donker plaatsvindt met kaarslicht. Heel indrukwekkend. Er is sinds kort zelfs een speciaal Semana Santa-museum geopend zodat je het hele jaar door de sfeer kunt proeven van dit religieuze spektakel.

Ontdek de historische binnenstad met het historisch treintje.
Het rijdt elke vrijdag tussen 10.30 - 13.30 uur en is gratis.
Parque Juan Jurado Lorca, Vélez-Málaga – reserveren via Tel: +34 952 54 31 82
 
Parcours:
1. Het fort
2. Santa Maria kerk + Semana Santa Museum
3. Los Remedios Hermitage
4. Palacio del Marqués de Beniel
5. Casa Cervantes
6. Historisch kwartier “San Francisco”

Achter Velez-Malaga ligt een groot meer met de naam Vinuela dat als waterreservoir en - krachtcentrale wordt gebruikt voor de hele regio.