Nerja

NERJA

 

Het historisch centrum begint met het ‘balkon van Europa’, gebouwd in 1487 en dit is een promenade bovenop een 23 meter hoge klif in de Middellandse zee. Vanaf het balkon heb je een indrukwekkend uitzicht over de kustlijn van Nerja, vandaar dat het zoveel bezoekers aantrekt. Aan de promenade gaat een uitgebreide geschiedenis vooraf. In de 9e eeuw stond er een kasteel, waarna in 1487 de promenade werd aangelegd en in 1812 fungeerde het ‘Balcón de Europa’ als verdedigingsfort. Dat laatste is nog duidelijk te zien aan de twee historische kanonnen die op de promenade staan. Het ‘Balcón de Europa’ heeft haar naam te danken aan Koning Alfonso XII, wiens standbeeld ook te zien is op de promenade.

 

Net langs het ‘Balcón de Europa’ ligt de El Salvador kerk. De kerk werd gebouwd door de architect Juan Lechuga in 1697 in Barok- Mudejar bouwstijl. In de kerk kan je prachtige Granadijnse fresco’s bewonderen.

Cueva de Nerja

 

Vlakbij het centrum van Nerja liggen de druipsteengrotten, ook gekend als ‘Cueva de Nerja’ gelegen op de Sierra Almijara-gebergte. Er zijn resten en muurschilderingen gevonden van zelfs ruim 30.000 jaar geleden.

De ‘Cueva de Nerja’ werd eind jaren ’50 toevallig ontdekt door jonge gasten die op vleermuizenjacht gingen in de buurt van de grot. Ze hebben een totale oppervlakte van 140.000 m². Er zijn ook veel stalagmieten en stalactieten te bewonderen in de grotten, waarvan één stalactiet van bijna 32 meter hoog.

 

Nerja is ook zeer bekend om haar gezellige pleintjes, sommigen liggen verstopt maar zijn zeker niet minder de moeite waard om gevonden te worden. Je kan er eindeloos genieten van een verfrissend biertje of cocktail zoals op het ‘Plaza Canterero’ en op het ‘Plaza Cavana’.

 

Het plein ‘Tutti Frutti’ is bij avondval de ontmoetingsplaats voor de jeugd waar er allerlei bars, clubs en discotheken te vinden zijn. Tijdens de zomerperiode kan er in de discotheken en clubs dagelijks gefeest worden tot in de vroege uurtjes.