Mijas

MIJAS

 

Mijas staat bekend als één van de meest pittoreske witte dorpjes in Andalusië.


Vanwege de ligging op een berg, 430 meter boven zeeniveau, biedt het haar bezoekers een overweldigend uitzicht over de bergen van de Sierra de Mijas, evenals een spectaculair panoramisch uitzicht over de kust én de Middellandse Zee.


De pelgrimskerk Santuario de la Virgen de la Peña, een monument dat je niet mag missen. Volgens de overleveringen toonde de Maagd zich hier aan twee kleine kinderen die door een duif naar Mijas werden geleid in 1586. Ter ere hiervan wordt de beeltenis van de Maagd nog ieder jaar op 8 september in processie naar de Ermita del Calvario gedragen, op 2 kilometer afstand van de kerk.


De smalle witte straatjes zijn gedecoreerd met handgeschilderde bloempotten, kleurrijke porseleinen borden en exotische planten, die het geheel voorzien van een typisch Andalusische sfeer. Ze maken van Mijas een van de meest beroemde Witte Dorpen van Andalusië.


Bijna op het hoogste punt, kun je een bezoek brengen aan de eigenaardige Plaza de Toros. Deze ovale arena voor stierengevechten behoort tot de mooiste in Andalusië en ligt uitgesneden in de rots die uitsteekt boven het dorp.


Ga zeker ook naar de Paseo de la Muralla, het spectaculaire uitkijkpanorama van Mijas Pueblo. Het biedt het een schilderachtige, panoramisch uitzicht over het zuiden van Andalusië.