Frigiliana

FRIGILANA

 

Frigiliana in Spanje ligt in de provincie Malaga, regio Andalusiƫ. Het is een van de Pueblos Blancos, de Witte dorpen van Andalusiƫ, en sinds kort ook een van de Los Pueblos mas Bonitos de Espana, de Mooiste dorpen van Spanje. Frigiliana ligt op korte afstand van de kust op een hoogte van 320 meter in de zuidelijke uitlopers van het gebergte Sierra de Almijara. Deze bergen liggen in een lokaal natuurpark en er zijn verschillende mooie wandelroutes.

Frigiliana is een sfeervol dorp met de typerende smalle straatjes, de lange trappen en de witte huizen. In het oude centrum, de casco antiguo, zijn de Moorse invloeden nog zichtbaar en er zijn verschillende gebouwen in Mudejarstijl, een artistiek gemengde islamitische en christelijke bouwstijl.

 

Bezienswaardigheden in het dorp zijn onder andere de witte San Antonio kerk en het paleis in Mudejarstijl waar nu honing wordt gemaakt. Het plein La Fuente Viaja met de oude fontein uit de zeventiende eeuw is bereikbaar via een lange trap, vanaf dit plein is er een mooi uitzicht op de omliggende heuvels.