Benalmádena

BENALMÁDENA

 

Benalmádena is het belangrijkste gebied als het gaat om toerisisme. Met 9km aan gouden zandstranden en een prachtige jachthaven, is dit een van plaatsen waar het allemaal "gebeurt" langs de Spaanse kust.

 

De jachthaven werd uitgeroepen tot de beste in de wereld in 1995 en 1998.

Je vindt er winkels, restaurants en bars. Dagelijks worden er boottrips georganiseerd om dolfijnen op zee te gaan spotten.

 

De Boeddhistische stupa is 30 meter hoog en daarmee de grootste van de westerse wereld. Binnen is er een meditatieruimte en deze staat voor vrede, harmonie en voorspoed. De top van de tempel is bedekt met een gouden kegel die vanaf de hele kust van Benalmádena tot Fuengirola zichtbaar is.

 

Castillo de Colomares is een leuke bezienswaardigheid met een grootte van 1500 vierkante meter. Het is een monument gewijd aan de ontdekking van de nieuwe wereld door Christoffer Columbus.

 

Kasteel Bil Bil is een gebouw in Arabische stijl, rood gepleisterd en versierd met prachtige reliëftegels volgens Moorse traditie. Het dateert uit de vroege 20ste eeuw, en werd gebouwd als villa voor een vooraanstaande rijke familie van die tijd. Nu wordt het gebruikt als culturele voorziening.

 

Neem ook de kabellift eens naar boven om van een spectaculair zicht alsook de roofvogelshow te genieten!